15.4.14

Zato što On živi – ne bojim se što će biti sutra
Srž cijelog kršćanstva počiva na samo jednoj činjenici…


Na uskrsnuću Isusa.

1. Korinćanima 15,13-17 kaže:


Ako nema uskrsnuća mrtvih, ni Krist nije uskrsnuo.Ako pak Krist nije uskrsnuo, uzalud je doista propovijedanje naše, uzalud i vjera vaša.Zatekli bismo se i kao lažni svjedoci Božji što posvjedočismo protiv Boga: da je uskrisio Krista, kojega nije uskrisio, ako doista mrtvi ne uskršavaju.Jer ako mrtvi ne uskršavaju, ni Krist nije uskrsnuo.A ako Krist nije uskrsnuo, uzaludna je vjera vaša, još ste u grijesima.Wow – vidite li snažne riječi u ovom odlomku?

Ako nije bilo Kristovog uskrsnuća – naša vjera je beskorisna, naše propovijedanje i vjera su uzaludni, tada mrtvi ne uskršavaju, mi smo lažni svjedoci, i još smo u svojim grijesima.

Ajme! Ovo je jako ozbiljno, prijateljice!


Slava Gospodinu – anđeo je otkotrljao kamen i svi su vidjeli prazan grob! Nakon toga Isus se ukazao više od 500 ljudi, a zatim uzašao na nebo! Predivno!!!!


Isus je živ – baš kao što je rekao! Naš Bog nije mrtav – On je zasigurno živ. I zato što je On živ – mi imamo sigurnost da ćemo i mi uskrsnuti.
 
Današnji video je o uskrsnuću Isusa i nas! Odgovoriti ću na pitanje - "kakva će biti naša nebeska tijela"?
 
 


(ako ne možete vidjeti video – pogledajte ovdje)


Život je težak. Iskušenja, strahovi, stres i brige dolaze na nas sa svih strana. Ponekad je to toliko snažno da ne mogu spavati ili se slomim u suzama…ali kad dođe jutro i sunce izađe, sjetim se da me Njegova milost obnavlja svako jutro.

Zato što On živi – ne bojim se što će biti sutra.


3. tjedan Izazov:


Pročitajte Luku 24 – izvještaj o Isusovom uskrsnuću. Imajte strahopoštovanje!!!


S čime god da se danas suočavate –predajte to Isusu. On je živ! On vas voli i želi da sav svoj teret prebacite na Njega.Hodajte sa Kraljem,Courtney


U prilogu možete pročitati jedan dodatak uz naše proučavanje, vezano za blagdane, pa se tako u zadnjem dijelu teksta, iza Dana zahvalnosti i Božića, nalazi dio vezan za Uskrs - zgodne aktivnosti za djecu i jedan slatki prigodni recept.
  3. tjedan Plan čitanja:


 


3. tjedan Stih za pamćenje: 
 
 
 

No comments:

Post a Comment