1.1.14

Kako postati voditeljica DJD grupe?

  

Becoming a GMG leader- Women's Online Bible Studies

 

 Kako se približavamo svakom novom proučavanju, mnoge žene imaju pitanja o vođenju DJD grupe. Ako si ti jedna od tih žena, ovaj bi ti post mogao dati neke odgovore!

 

 Tko može biti voditeljica?

 

Voditeljice su žene koje uistinu žele duboko zaroniti u Pismo same i voljne su da im se na njihovom putu pridruže i druge žene. Ne postoje posebne kvalifikacije koje se traže za voditeljice DJD grupe, ali ohrabrujemo nove voditeljice da sudjeluju u savjetovanju voditeljica kada je to dostupno. Što se traži od voditeljice? 

 Vodstvo je ozbiljan posao i u njega se ne bi trebalo uključiti samo tako. Voditeljice trebaju: 
  


  • obvezati se na dnevno sudjelovanje tijekom čitavom proučavanja
  • objavljivati svoje  SOAM  svaki dan, ako je moguće u isto vrijeme radi dosljednosti u svojoj grupi
  • redovno moliti za članove svoje grupe
  • sudjelovati u većoj zajednici DJD voditeljica
  • čitati svaku DJD objavu na blogu
  • poštivati upute koje daje DJD
  • poznavati DJD vodič za voditeljice koji je dostupan registriranim voditeljicama
  • slagati se s  Good Morning Girls ‘Statement of Faith

Koliko vremena treba za ovaj posao svaki dan?

Većina voditeljica troši jedan do dva sata na dan obavljajući svoje osobno proučavanje, objavljivanje postova i komunikaciju s članovima svoje grupe. Ovo vrijeme se često proteže na cijeli dan rascjepkano na manje segmente. 


Kako da ja postanem voditeljica?

Najbolji način da postaneš voditeljica je da okupiš grupu ženskih članova svoje obitelji i prijateljica koje bi voljele proučavati Pismo s tobom! Smatramo da grupa optimalno djeluje s 5 do 12 žena, ali ona može biti manja ili malo veća.
Ako nemaš prijateljice ili ženske članove obitelji koje bi ti se pridružile, moguće je napraviti otvorenu grupu koja prima nove članice. Više informacija se nalazi u vodiču za voditeljice koji ćeš primiti kao prijavljena voditeljica. 

Kako bi se prijavila kao voditeljica, pošalji e-mail na adresu alittlerandr@outlook.com, pa ćeš dobiti detaljne upute. Obrazac prijave za voditeljice će biti dostupan kada se pokrene prijava. 


Ako je vodstvo ono o čemu razmišljaš, uzmi si neko vrijeme za molitvu i slušaj Božji glas. I ako se odlučiš voditi, veselim se upoznati te!

Budi blagoslovljena  - i budi blagoslov!


Amanda

No comments:

Post a Comment