18.9.13

Učini nešto! {Luka 19:11-27 – Usporedba o minama}

U Luki  19:11-27 čitamo usporedbu o minama. Ova usporedba govori o tome kako ćemo biti suđeni i nagrađeni od Boga.

  • Prvi lik je čovjek plemenita porijekla - koji predstavlja Isusa.  
  • Zatim imamo desetoricu slugu - koji predstavljaju one koji vole Isusa.
  •  Na kraju imamo osobe koje su ga mrzile - koje predstavljaju nevjerne Židove i religijske vođe.


Svakom sluzi je dana jednaka količina mina  - ne sa svrhom da povećaju svoje bogatstvo, nego kako bi se ispitala njihova srca.  Je li njihovo srce odražavalo srce njihovog kralja?

Dvojica slugu mudro su uložila mine i proglašena su dobrim slugama te im je dano još više.

Ali jedan od slugu nije učinio...ništa. Apsolutno ništa. Zanemario je svoju priliku i nije uložio nikakav trud  kako bi dao blagoslov kralju svojom minom i kao rezultat - izgubio ju je. Njegova je mina dana sluzi koji je imao 10 mina.

I tako se ja pitam ... kojem sluzi mi većinom sličimo?


Svakome od nas je dana jednaka količina vremena.  Svi imamo 24 sata u danu.  Kako koristimo svoje minute i sate? Tratimo li ih?  Možda pretražujemo internet, kupujemo, gledamo pretjerano televiziju i filmove ili provodimo svoje dane sanjareći o praznicima i sljedećem domu radije nego - da sanjarimo o velikim stvarima koje možemo učiniti za Boga - koristeći svoje vrijeme da evangeliziramo, učinimo učenicima druge, dosegnemo siromašne - izgubljene i slomljene.


Ova nas usporedba uči da naša vjernost sada vrijedi jednako u sadašnjosti i u vječnosti.

 

Beskoristan sluga nije brinuo o Kraljevim planovima - on eje bio uhvaćen u SVOJE VLASTITE planove!  Ali je na kraju bio ostavljen ...bez ičega.

Što nam je onda činiti?

Počni DANAS!


Počni činiti nešto što odražava srce Kralja.  Volontiraj u čuvanju beba, iskorači iz svoje zone ugode i priključi se crkvi, preuzmi rizik i obrati se susjedu u potrebi.

UČINI nešto što odražava srce tvoga Spasitelja!


Uloži trud!

Riskiraj!


Što ti Bog upravo sada šapće?  Kuca li On na tvoje srce?  Postoji li netko s kim trebaš razgovarati ili nešto za što trebaš iskoračiti i učiniti za Boga? Bog je vjeran prema nama - učinimo svoj dio i budimo vjerni prema Njemu cijelim svojim vremenom, sposobnostima i blagom koje nam je On dao.

Prestanimo odgađati!
 
Život je kratak - i ako ne koristimo ono što nam je Bog dao - On će to dati onima koji će odražavati Njegovo srce u Njegovu slavu.

Ponekad …grijeh je ne činiti baš ništa.


U hodu s Kraljem,

Courtney
No comments:

Post a Comment