9.9.13

{Drugi tjedan} ~ Poziv na poniznost ...Ne znam je li stvar u tome da ja starim i perspektiva mi se mijenja ili nove generacije stvarno odbijaju ideju poniznosti.  Pitam se, ima li poniznost zapravo negativnu reputaciju u zadnje vrijeme – kao da nije više poštovana crta karaktera, nego ona koja otkriva znakove slabosti i neuspjeha.
 
Svijet govori o samozaštiti i neovisnosti.

Svijet govori da zaslužujemo brzo zadovoljstvo.

Svijet nas uči da očekujemo nešto i kada ne pružamo ništa.

Svijet je zadovoljan s idejom da imamo prava  bez obaveza.

Svijet preferira život bez krivnje, uzdizanje sebe, bez apsolutnih vrijednosti.


Međutim, praznina ostaje u ljudskom srcu.

Jesmo li postali toliko ispunjeni sobom da smo zaboravili na naše stanje pred svetim Bogom? U Luki 18, Isus je uzdigao jednu ideju toliko suprotnu ljudskoj kulturi da je to bilo šokantno i protiv svake ljudske ideje.

Isus nas je pozvao na poniznost…Dok slijedite stvari ovoga svijeta, ne osjećate li prazninu svaki put? Razmišljajte o ovim istinama iz Luke 18:

Nije riječ o neovisnosti, nego o poniznosti, upornosti, ovisnosti o neovisnom Bogu.

Nije riječ o našem dobrom ponašanjem i samodopadnom pogledu na sebe. Riječ je o tome da vidimo sebe onakve kakvi stvarno jesmo i ponizno priznamo svoju potrebu za Spasiteljem.

Nije riječ o životnoj dobi, socijalnom statusu ili položaju u društvu.  Riječ je o poniznosti – o umiranju sebi, o ostavljanju stvari ovoga svijeta iza sebe i o hodanju za Njim.


Jer tko se uzvisi, bit će ponižen, a tko se ponizi, bit će uzvišen.” Luka 18:14

Do Njegovih nogu,{2. tjedan} Tjedni izazov:  Fizički kleknite dok molite ovaj tjedan; molite Boga da vam otkrije područja u vašem životu gdje trebate više poniznosti.  Uvidite kako ovaj ponizan položaj učvršćuje vašu namjeru.

{2. tjedan} Plan čitanja:

{2. tjedan} Stih koji pamtimo:No comments:

Post a Comment